Hvor lang pause mellom sett?

Hvor lang pause skal du ha mellom sett når muskelvekst er målet?

Denne artikkelen gir deg noen gode svar. Sammenligner mann 1 min vs 5 min pause, så 5 min ut til å være bedre. Også når man sammenlignet 1 min vs 3 min , så lengre pause ut til å gi bedre resultat. Men er lengre pauser alltid bedre? Ikke nødvendigvis. Men det kan se ut som et min er for lite. Når man sammenlignet 2 min vs 5 min ga dette samme resultat.

Ett min så ut til å redusere proteinsyntese og muskeloppbyggende signaler. Samtidig vil korte pauser redusere det totale treningsvolumet. Med lengre pauser orker du flere sett og reps med en høyere vekt. Det kan derfor se ut til at treningsvolumet gjennom en økt er viktigere enn det metabolske stresset du får ved kortere pauser. Derfor blir mitt tips, bruk fra 2-5 min pause. Men bruk den lengden du har tid til, og samtidig oppnår det høyeste treningsvolumet.