En større muskel er en sterkere muskel.

Skal du bli sterkere vil det hjelpe å få større muskler.

Denne studien ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26473521/ ) viste at 77% av variasjonen i muskelstyrke skyldes muskelstørrelse. Betyr dette at hvis du skal bli sterk, må du trene som en kroppsbygger med 8-12 reps? Nei. Studier har vist at det totale volumet på en økt er mer avgjørende enn repetisjonstallet for muskelvekst. Man har sett like god muskelvekst med bruk av 3 sett og 8 repetisjoner som ved 8 sett og 3 repetisjoner. Styrkeutviklingen har derimot vært bedre med færre reps. For og øke ditt styrkepotensial bør du derfor ha en periode med høyt volum og bruk av medium høyt repetisjonstall (4-6). Etterfulgt av en periode med lavere volum og lavere repetisjonstall ( 1-3) for og yte ditt maksimale styrkepotensial. ‪